Update Jadual Kelas
Kelas Roti Artisan :Apa yang akan anda pelajari?
- Belajar membuat sendiri 'natural levain' atau yis semulajadi dengan cara paling mudah serta cara penjagaannya.
- Belajar membuat 5 jenis roti artisan, antaranya White Country Bread, Wholemeal Bread, Olive & Herbs Breads dan sebagainya.
- Kelas ini adalah kelas asas yang sesuai dihadiri oleh semua skil level termasuk beginner.
- Belajar cara2 membuat roti menggunakan kaedah menggunakan mesin dan 'no knead bread'.
- Belajar membuat roti sourdough.
- Kenali jenis2 tepung dan cara penggunaannya.
- Belajar memahami perangai dough.
Kelas kecil yang membolehkan anda belajar dengan selesa dan santai. Makan tengahari yang simple disediakan.
======================================================================
Jom belajar buat sup yang sedap ini beserta roti untuk dimakan bersama. Soup ini boleh dihidangkan sebagai makanan sihat untuk anak2 dan keluarga. Cendawan Shiitake yang sedap terkenal sebagai bahan yang mempunyai banyak property yang bagus seperti anti kanser, membantu untuk boost immnue system dan sebagainya. Begitu juga bawang dan tomato yang terdapat dalam soup lain.
Apa yang akan dipelajari
- Cara mudah membuat 3 jenis soup yang sedap iaitu French Onion Soup, Creamy Mushroom Soup & Moroccan Lamb Soup.
- Belajar membuat baguette dan dinner rolls dengan recipe mudah.
- Bonus : Belajar buat roti Hainanese menggunakan teknik sourdough.
Tarikh :
==> 03/12/2016 Sabtu
Waktu : 9am - 2pm
Tempat : Myblubell Bakery, Taman Tun Dr Ismail
Yuran : RM280
Kelas kecil supaya anda selesa dan makan tengahari yang simple dan nutritious disediakan.
=====================================================================
Why our classes?
Like so many of us before you, you'll want to start baking your own stuff someday, make that special something for your loved ones.
I was there. I know how hard it is searching for the right class, where I can learn the real stuff.
Have you gone to a class and came out like you've learnt nothing? I have, many times.
You see, I'm always am curious about how things work. How the flour works, why adding salt at the beginning makes the gluten not extensible, why we should not work the flour too much when making cakes, and so on. I'm always intrigue by the science of baking.
I believe by knowing the characteristics of each ingredient, you'll make less mistakes and become a better Baker.
So in my class, you will learn the basics of how the ingredients works with each other and what makes them comes out a champion or flop like a mop.
Do check out this page from time to time, for new class schedules.
Email me at tdt.bakery@gmail.com for details.
See you in class!
Love,
Farida
No comments:
Post a Comment